Táborozás a Szentendrei-szigeten
A disputa tábor két kollégista résztvevője osztja meg élményeit.
KépKépKépKépKép

Dél körül érkeztünk meg a tábor helyszínére, amely a sziget egy csendes, kellemes részén került kialakításra. Faházakban szállásoltak el bennünket, hárman voltunk egy házban, ami nagyon hangulatos színhelynek bizonyult. Villanyoltás éjfélkor, ébresztő pedig reggel 8 órakor volt. Nem vették szigorúan a rendezők, ennek ellenére mindig pontosan kerültek sorra a napirend pontjai. A programok, amelyekért végül is jelentkeztünk, sok időnket elvették és esetenként fárasztóak is voltak, ezzel együtt érdekeseknek, szórakoztatóaknak találtuk, sokat tanulhattunk belőlük. A tűzgyújtási tilalom miatt tábortűz sajnos nem volt, de tudtuk nélkülözni.
A rendezők nagyon kedvesen viselkedtek, szívesen beszélgetésbe elegyedtek a résztvevőkkel. Az ételek ízletesek és bőségesek voltak. Előzetesen nem voltak túlzott elvárásaim a táborral szemben, végül úgy jöttem el, hogy szívesen maradtam volna még pár napot és ezzel nem voltam egyedül.

Bíró Attila


Júliusban vita tábor keretében négy napot Szigetmonostoron tölthettünk az Árnyas Sziget Ifjúsági Táborban. Rengeteg hasznos programmal szórakoztatták a velem együtt érkező több mint 70 diákot és kísérőiket. Ilyen volt például az Európai Unióval kapcsolatos szellemi akadályverseny. A versengések mellett más események is helyet kaptak a tábor programjában. Nagyon tetszett például Petruska András előadása, amikor gitárral és a hangjával remek hangulatot varázsolt, így könnyebben ment az ismerkedés is a "vitatársakkal", akik szinte az ország minden régiójából érkeztek. Elmondhatom, hogy a táborban nagyon jól éreztem magam és emellett a beszédkészségemet is tudtam fejleszteni. A jövő évi vitaverseny előtt újabb hasznos dolgokat tudtam meg általában a vitákról és a Karl Popper-féle vitáról.

Jónás Krisztián


Kapcsolódó korábbi tudósítás.
Írta: admin, 2012. 08. 19., 23:27 órakor
További híreket, cikkekhez kapcsolódó képeket, valamint a cikkek teljes szövegét megtekinthetik a www.bereskoli.hu weboldalon.