Záhonyban járt a Kárpátia zenekar
Első alkalommal lépett fel Záhonyban az ország legnépszerűbb nemzeti rock zenekara.
KépKépKépKépKép

Már a kettős koncert kezdete előtt egy órával sokan gyülekeztek a művelődési ház előtt. Szinte minden korosztályból jöttek érdeklődők. A Radar együttes 20 órától kezdte bemelegíteni a folyamatosan növekvő számú közönséget. A főszereplő zenekarra a Záhonyból és környékéről, valamint Kárpátaljáról és Felvidékről érkezett rajongók teljesen megtöltötték a termet. Ahogy azt a Kárpátia koncertre járók megszokhatták, egy ütős dallal, a Magyarország katonáival kezdődött a buli, majd Petrás János köszöntötte a közönséget. Minden nótát egy kissé titokzatosan vezetett fel a frontember, ám az igazi Kárpátiások megértették a célzásokat.
A két órás előadás alatt a banda tagjai folyamatosan tartották a kapcsolatot a közönséggel. Többször is a színpad elejéig jöttek, s onnan kerestek kontaktust a rajongókkal. Bár a számok túlnyomórészt a régi albumokról származtak, nem hiányzott néhány fülbemászó dallam a 2011-es Justice for Hungary albumról sem.
Az est végén a hagyományoknak megfelelően a közönséggel együtt énekelték el a Székely Himnuszt, előtte pedig néma tiszteletadással emlékeztek meg a kommunista diktatúrák áldozatairól.
A koncert végén a zenészek kijöttek a nézőtérre aláírást osztogatni, a rajongókkal fényképezkedni. Ekkor kértem meg a zenekarvezető Petrás Jánost egy rövid interjúra.

- Hogy tetszett a koncert?
- Nagyon örültünk, hogy végre eljuthattunk Záhonyba. Voltunk már a környéken határmenti napokon, s pár éve egy meghívásról is szó volt, de aztán nem jött össze a dolog. Viszont ami késik, az nem múlik! Mi megpróbálunk mindenhová eljutni. Ma hihetetlenül jól éreztük magunkat.

- A koncert helyszínét megfelelőnek tartottad?
- Kicsit féltünk, hogy a kultúrházban „csapódik” a hang, de szerintem tökéletesen megoldottak mindent a technikusok. A színpadon, fent mi nagyon jól éreztük magunkat, s ahogy láttuk, lent a közönség is. Többeket megkérdeztünk, hogy jól szólt-e a zenekar, de nem hallottunk kritikát.

- Hogyan telnek a hétköznapjaid?
- Én igazából rengeteg dologgal foglalkozom. Tényleg mindennel.

- Jártatok már a városban korábban?

- Hogyne! Rengeteg barátunk van a közelben. Sokszor mentünk már át Kárpátaljára, illetve hoztunk ide ismerősöket.

- Hogy tetszik a város?
- Záhony azért is fontos hely, mert a hármas határ közelében fekszik. Örülök, hogy mindenfelől sikerült eljönniük az embereknek. Aranyos hely egyébként, csak sokszor kellett körbe menni, mire találtunk egy éttermet, ami nyitva volt. De igazán jól éreztük magunkat.

- Hogyan jött az ötlet, hogy a nemzeti rock képviselői legyetek?
- Nem tudom. Egyszer csak a Jóisten úgy gondolta, hogy megértünk erre a feladatra.
Köszönöm a beszélgetést!

Szőke Csaba
(Diák médiakör)

KépKépKépKép
KépKépKépKépKép
KépKépKép
KépKépKép

Tudósítás a szon.hu-n.
Írta: admin, 2012. 03. 04., 00:45 órakor
További híreket, cikkekhez kapcsolódó képeket, valamint a cikkek teljes szövegét megtekinthetik a www.bereskoli.hu weboldalon.