Zöld OT-s élmények
Harmadik alkalommal vett részt a Környezetvédő Szervezetek Országos Találkozóján Tancsik Róbert.
KépKépKépKépKép

2012-ben három fővel képviseltette magát a kollégium zöldköre a kiskunhalasi OT-n, ahol érdekes előprogramok és sokféle szekcióülés várta a szervezetek képviselőit. Az előprogram egy erdei iskolában kezdődött, majd a szegedi tudástárban folytatódott. Interaktív előadás, kiállítás, érdekes kémiai kísérletek követték egymást. A programot folytatva Szeged mellett egy környezettudatos iskolát tekintettünk meg, ahol finom gulyáslevessel fogadtak bennünket.
Ezután Bugacra indultunk, s ott a programszervező alapítvány erdei iskolájában szálltunk meg. Ébredés után ízletes reggeli, majd előadások és pusztai növénykutatás következett. Dél körül érkeztünk vissza Kiskunhalasra. A regisztráció után elfoglaltuk az állandó szállásunkat, majd kezdetét vette az ünnepélyes megnyitó, aztán pedig a plenáris ülés.
Másnap több érdekes szekció munkájába pillantottunk be, például a parlagfű, a vegetáriánus étkezés és a vörösiszap témájával foglalkozó csoportok tevékenységébe nyertünk betekintést.

Tancsik Róbert
(Diák zöldkör)
Írta: admin, 2012. 05. 20., 15:15 órakor
További híreket, cikkekhez kapcsolódó képeket, valamint a cikkek teljes szövegét megtekinthetik a www.bereskoli.hu weboldalon.