Koszorúzás Névadónk emléktáblájánál
A záhonyi székhelyű Tiszakönyök Művészeti és Kulturális Egyesület 2009-ben a nemzetközi anyanyelvi konferencia mellett több kísérőrendezvénnyel is megemlékezett A Magyar Nyelv Évéről.
KépKépKép

Ezek egyikeként felkeresték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéhez kötődő legnevesebb irodalmárok szülő- és alkotóhelyeit, ahol életútjuk felidézésével és koszorúzással emlékeztek meg a munkásságukról. Az Egyesületet képviselő diákköri tagok Dr. Béres József, a kollégium névadója iskolai főbejáratnál található emléktáblájánál is elhelyezték az emlékezés virágait. Névadónk küzdelmes életpályája, tudományos teljesítménye számos jeles írót és költőt megihletett, mások mellett Bory Zsoltot, Csoóri Sándort, Gyurkovics Tibort, Nagy Lászlót, Ratkó Józsefet. Bakajsza András erről szóló könyve folytatásokban elolvasható a Tiszakönyök Tükre című folyóirat on-line számaiban (www.tiszakonyoktukre.gportal.hu).
A kollégiumban több programmal is szeretnénk megemlékezni névadónk születésének közelgő 90. évfordulójáról (Február 7.).

További képek a galériában.
Írta: admin, 2009. 12. 28., 21:08 órakor
További híreket, cikkekhez kapcsolódó képeket, valamint a cikkek teljes szövegét megtekinthetik a www.bereskoli.hu weboldalon.