PET palackgyűjtő kollégisták
Tavaly ünnepelte másfél évtizedes fennállását a Dr. Béres József Kollégium Diák zöldköre, amely az általános környezeti nevelésen belül fontos feladatának tekinti a szűkebb működési körzetében a természetkárosító anyagok begyűjtését.
KépKépKépKép

Két éve szerveztük meg az iskolában a szelektív hulladékgyűjtést. Az Oktatásért Közalapítvány támogatásával speciális tárolóedényeket és palackzsugorító készüléket vásároltunk. Ezt megelőzően már évtizedes hagyománya alakult ki a veszélyes hulladéknak számító szárazelemek és akkumulátorok gyűjtésének.
Az előző tanév kezdetétől külön gyűjtőedényben tároljuk a papír-, illetve a műanyag hulladékot. A PET palackok tömörítéséhez elektromos és mechanikus zsugorító készülékkel rendelkezünk, de működik a legegyszerűbb „Tapossa laposra!”megoldás is. Eddig három esetben szállítottunk a térségi gyűjtőhelyekre - alkalmanként ezres nagyságrendben - tömörített palackokat. Legutóbb egy országos áruházlánc által az iskolák számára meghirdetett gyűjtőverseny keretében adtunk át a megyeszékhelyi áruháznak több mint kétezer darab tömörített palackot. A szállításhoz egykori diákunk, Helmeczi László vállalkozó, önkormányzati képviselő, valamint a pár éve végzett gimnazistánk, Szabó Sándor VOKE munkatárs nyújtott segítséget.
A Diák zöldkör koordinálásával a kollégisták a második félévben is folytatják a szelektív hulladékgyűjtést.

További képek a galériában.
Írta: admin, 2010. 01. 17., 00:11 órakor
További híreket, cikkekhez kapcsolódó képeket, valamint a cikkek teljes szövegét megtekinthetik a www.bereskoli.hu weboldalon.